‘If you want something you’ve never had before, you’ve got to do something you’ve never done before’

Doe jij ook al aan job crafting?

Blog DBVVJ mrt18_Doe jij ook al aan job crafting

Meer plezier in je werk ervaren, effectiever zijn in wat je doet en met meer voldoening je werk organiseren, wie wil dat niet? Het levert je namelijk zoveel op. Je voelt je meer bevlogen, kunt productiever zijn en je bent duurzamer inzetbaar. Eigenlijk zo waardevol dat je er vandaag nog bij stil zou moeten staan. Weten hoe je je werk zelf beter kunt inrichten rekening houdend met je talenten en de kaders van je werkgever? Gun jezelf dan in ieder geval een paar minuten om job crafting in de praktijk te brengen.

Job crafting is je werk vormen, boetseren. Je gaat meer ruimte maken voor je kwaliteiten en drijfveren, zodat je meer vanuit je kracht werkt en je taken je minder energie kosten. Natuurlijk betekent dat niet dat je alleen maar gaat doen wat je leuk vindt en je collega belast met de mindere klusjes. Het is belangrijk ook te kijken naar organisatie- en teamdoelen en dat je je baan zo vormt dat dit tot een optimalere een zinvollere invulling leidt. Job craften zorgt daarmee voor een win-win situatie voor je werkgever, je team en jezelf.

Bij je sollicitatie draaide het om de juiste persoon voor de functie, maar het is niet heel vreemd dat door je eigen ontwikkeling of de veranderingen op de werkvloer de aansluiting van je functie op je eigen capaciteiten minder sterk is geworden. Je hebt bijvoorbeeld een cursus gevolgd waarvan je het geleerde niet helemaal kwijt kan in de praktijk of door het werken in een nieuwe teamsamenstelling zijn taken bij jou terechtgekomen die niet echt jouw ding zijn. Doordat het werk doorgaat sta je daar misschien niet direct bij stil, maar het is jammer dat je nu niet het beste uit jezelf haalt.

Hoe kan job crafting daar wel voor zorgen? Door je baan opnieuw vorm te geven krijg je meer controle over je eigen werk, maak je meer gebruik van je sterke kanten en heb je minder last van de negatieve aspecten van je werk. Daarvoor is het nodig je eigen kwaliteiten, ambitie en motivatie te onderzoeken en op zoek te gaan naar mogelijkheden om fysieke of cognitieve veranderingen aan te brengen in je taken, werkplek of je werkrelaties. Zo kun je kijken naar meer uitdagende taken, hoe je je werk kunt organiseren rond effectievere relaties, hoe je van grotere toegevoegde waarde kunt zijn en hoe je je werkplek laat passen bij je taak.

Als jij ook de connectie tussen je baan en jezelf wilt versterken, doorloop dan nu de vijf stappen van job crafting.

  1. Onderzoek je kwaliteiten en ambitie. Zelfkennis is je startpunt
  2. Inventariseer je takenpakket. Maak een lijst met taken, geef aan hoeveel tijd je daaraan besteedt en met welke relaties je vooral te maken hebt. Vraag jezelf af welke taken beter bij jouw kwaliteiten en ambitie passen of juist bij die van een collega. Heb je helder waarom je dit zo ziet?
  3. Ga na hoe je je baan kunt boetseren. Denk daarbij aan aanpassing van je taken, de samenwerking met collega’s, de inrichting van je omgeving en je eigen beeldvorming. Welke taken kun je beter bij een ander onderbrengen of juist erbij nemen? Met wie kun je meer of juist minder in contact zijn? Helpen andere werktijden of een andere werkplek? Kun je een andere waarde en betekenis aan je werk geven? Is je reden duidelijk om te job craften?
  4. Bespreek je visie met je leidinggevende. Maak je persoonlijke profiel (nog eens) duidelijk en geef aan waar je mogelijkheden ziet voor (kleine) aanpassingen in je werk. Kun je het belang goed overbrengen?
  5. Maak gebruik van je regelruimte. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Laat je aannames de weg naar de baan die bij je past niet in de weg zitten. Realiseer je dat nietsdoen een negatievere energie- en prestatiebalans tot gevolg heeft. Durf je te gaan voor een win-win situatie?

Je weet dat de baan voor het leven niet (meer) bestaat, maar je loopbaan is wel een belangrijk deel van je leven. Als onze arbeidsmarkt zo in beweging is, dan past daar ook jouw beweging bij. In de vorm van een een leven lang leren, pro actief gedrag in je werk en het creëren van je droombaan. Mooi dat je met job craften 40% gelukkiger, 50% vitaler en 52% meer bevlogen bent!

En nu jij, hoe boetseer jij je werk? Wat maakt dat je meer kunt richten op dingen waar jij goed in bent? Lukt het jou om te sleutelen aan je baan? Of heb je nog niet voldoende zicht op hoe je je takenpakket enigszins kunt aanpassen? Laat me weten waar je tegenaan loopt en waarmee ik je kan helpen. Plaats het gewoon in het commentaarveld hieronder.

Hoe mooi is het als je met dit artikel anderen inspireert. Ik nodig je uit het te delen via deze knoppen:

Reageren is niet meer mogelijk

Copyright M8 Communicatie, alle rechten voorbehouden