‘If you want something you’ve never had before, you’ve got to do something you’ve never done before’

In de spotlight: Carine Wijnheijmer

In de spotlight staat deze keer Carine Wijnheijmer, manager Communicatie, Marketing Intelligence en e-Commerce bij Ricoh Nederland. “Sinds mijn studie communicatie ben ik altijd werkzaam geweest in de (marketing) communicatie. Dit vak blijft uitdagend en vernieuwend in onze veranderende wereld. Ik probeer steeds weer mensen in beweging te krijgen door een verbinding te maken tussen hart en hoofd. Dat de mens altijd centraal staat, maakt het zo bijzonder.”

Die verbinding ziet Carine ook als kenmerkend voor haar carrière. “Ik heb geleerd dat je succesvol kunt zijn en het verschil kunt maken door verwachtingen te overtreffen. Dat geldt niet alleen voor verwachtingen van klanten maar ook van werkgevers. In mijn carrière ben ik bijna altijd in staat geweest om kansen te creëren en door te groeien. Ik heb geen strak omlijnde carrièreplanning. Ik kijk naar de kansen en uitdagingen die op mijn pad komen en ga er steeds vol voor, zodat ik kan blijven leren en groeien.”

DBVVJ-spotlight Carine Wijnheijmer_juni18

 

Carine heeft tijdens de kredietcrisis een van de belangrijkste uitdagingen op haar pad ervaren. “Toen ik in de bureauwereld werkte, kwam de crisis in volle hevigheid voorbij. Hoewel mijn loopbaan was uitgetekend, werd daar onverwachts een streep doorheen gehaald. Niet alleen was mijn toekomstplan weg, maar ook mijn vertrouwen. Uiteindelijk ben ik na een tussenstap bij Ricoh terechtgekomen. Achteraf had ik meer tijd moeten nemen om die streep een plek te geven en na te denken over wat ik zou willen; bewuste keuzes maken. Inmiddels weet ik dat ik op mijn plek zit en persoonlijk meer gegroeid ben dan dat ik ooit bij het bureau had kunnen realiseren.”

Haar loopbaan levert Carine veel op. “Mijn carrière zorgt voor persoonlijke groei. Ik haal ontzettend veel voldoening uit mijn werk. Ik denk ook dat ik een leuker mens ben als ik fijne job met uitdaging heb waarin ik word gewaardeerd. En uitdaging is er voldoende. Ik leer iedere dag van fouten, van successen en vooral van mensen. Daarvoor is het belangrijk om zelf te blijven reflecteren op wat ik doe en hoe ik dat doe. Ik krijg veel energie als ik mensen verder kan helpen in hun ontwikkeling, zowel qua vakkennis als persoonlijke vaardigheden. Het is mooi als je het verschil kunt maken en mensen succesvol kunt laten zijn.”

En daarmee stelt Carine zichzelf verdere doelen. “Ik wil vooral blijven ontwikkelen, blijven groeien. In mijn vak en als mens. Ik probeer daarin wel een betere balans te vinden tussen werk en privé. Ik kan zo opgaan in mijn werk dat ik soms wat doordraaf en eigenlijk te weinig tijd heb om ook privé alles in balans te houden. Ik wil ook genoeg tijd vinden voor mijn kinderen, mijn man, mijn familie en vrienden, mijn hobby’s en … oh ja, ook nog gewoon tijd voor mezelf.”

Carine’s reflectie geeft een kijkje op haar beste versie. “Vanuit mijn oprechte interesse in mensen en hetgeen mensen beweegt ben ik erg mensgericht. Tevens vind ik het belangrijk om doelen te realiseren. Ik werk dan ook graag samen met anderen om het gewenste resultaat te behalen. Daarin ben ik perfectionistisch en vind ik kwaliteit leveren belangrijk. Ook mijn gedrevenheid in de dingen die ik doe, kenmerkt mij. Ik hou erg van humor en dat zorgt vaak voor de nodige relativering. Een dag niet gelachen is toch een dag niet geleefd.”

Het streven naar de beste versie van jezelf houdt Carine zeker bezig. “Ik ben best streng voor mezelf. Ik vind nogal eens dat ik dingen beter had kunnen doen en wil liever geen fouten maken. Dat maakt me soms onzeker en dat terwijl ik van mijn omgeving juist positieve feedback krijg. Daarmee probeer ik dan wel weer steeds een betere versie van mezelf te zijn, maar ik denk dat ik voor mezelf niet snel de beste versie ben.”

Carine ondersteunt dit streven met een inspirerende gedachte. “Ik denk dat het belangrijk is om je steeds te verplaatsen in anderen. Niet alleen rationeel maar ook emotioneel. In mijn werk kwam ik een keer een uitspraak van de Amerikaanse schrijfster Maya Angelou tegen:’I’ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel’. Deze is mij altijd bijgebleven en deel ik graag om nog succesvoller te kunnen zijn.”

Reageren is niet meer mogelijk

Copyright M8 Communicatie, alle rechten voorbehouden