‘If you want something you’ve never had before, you’ve got to do something you’ve never done before’

In de spotlight: Leonie Rolink

In de spotlight staat deze keer Leonie Rolink, verandermanager en coach bij InMova. “Ik heb me gespecialiseerd in het opbouwen en ontwikkelen van zelforganiseren van teams. Hoe kunnen medewerkers het beste uit zichzelf halen en daarmee ook het beste uit het team en de organisatie waarvoor ze werken. Dit doe ik door mensen in de organisatie te helpen bij het zelf vinden van praktische oplossingen voor knelpunten die ze in hun werk tegenkomen. Dit lost problemen op en maakt medewerkers duurzaam sterker.”

Zo is Leonie dagelijks bezig met de ontwikkeling van mens en organisatie. “In verandermanagement zitten vele elementen. Het kan zijn dat ik word ingehuurd met een vraag waarom de organisatie of afdeling afgesproken resultaten niet haalt, niet goed functioneert of financieel minder goed draait. Ik onderzoek dan waar de knelpunten zitten, maar ik ga zeker ook op zoek naar wat er wel goed gaat. Zet mij maar op samenwerkingsvraagstukken en laat me verbinden en bouwen.”

DBVVJ-Spotlight juli17 Leonie Rolink

 

Daar is volgens Leonie het vertrekpunt om het beste uit de mensen te halen. “Samenwerking staat altijd voorop. Waarbij alles om de medewerkers in de organisatie draait. Zij moeten gaan doen waar ze goed in zijn want daar liggen hun innerlijke drijfveren. Als ik medewerkers aanspreek op hun drijfveren en daarin verder ontwikkel, stijgen ze boven zichzelf uit. Dat straalt af op de kwaliteit van dienstverlening en daarmee op de bedrijfsresultaten.”

Deze visie verklaart de naam van het bedrijf van Leonie. “Als verandermanager ben ik vorig jaar mijn eigen bedrijf gestart, InMova. Dit staat voor intrinsieke motivatie en mensen in beweging krijgen (in move). Via Action Learning Coaching en organisatiecoaching maak ik medewerkers graag bewust van de kracht van hun keuze. Ik laat ze zien en ervaren waar ze wel of geen energie uit halen.”

Diverse bewegingen zijn zeker ook waar te nemen in de carrière van Leonie. “Ik heb aan allerlei veranderopdrachten gewerkt in het bankwezen, in de reiswereld, bij een woningcorporatie en in de zorg. Daarnaast vind ik het belangrijk om ook maatschappelijk betrokken te zijn. Ik ben actief geweest als lid van de gemeenteraad, als lid van de Raad van Toezicht, als lid van de ondernemersvereniging en de bedrijfskring en ik was medeoprichter van een Ladies Circle en Vereniging Kunstbelang.”

Als je weet dat Leonie naast haar gezin en werk, in Indonesië een weeshuis ondersteunt en een gezin heeft geadopteerd en nog tal van opleidingen heeft gevolgd, dan wordt de beste versie van haar wel duidelijk. “Ik ben gedreven, sociaal, positief, enthousiast, opgewekt, energiek, integer, respectvol, attent, ondernemend en altijd gericht op samenwerking. Ik denk dat ik een hoge gunfactor heb doordat ik transparant en laagdrempelig ben en misschien ook wel omdat ik vaak zeg dat ik een OEN ben: open, eerlijk en nieuwsgierig.”

Leonie’s leerschool bevindt zich in een bepaalde periode in haar leven. “Ik heb me toen te lang afhankelijk opgesteld van erkenning. Daardoor verloor ik de verbinding met mezelf en ging ik op de ‘controlestand’. Voor mijzelf niet prettig en voor mijn omgeving ook niet. Daar wil ik niet weer in belanden. Nu neem ik eerder tijd voor reflectie en volg ik meer mijn hart. Ik verleg tijdig mijn focus en ga zitten met een boek, luister naar muziek of ik ga wandelen en reizen. Daarmee kan ik mezelf weer opladen met nieuwe energie.”

Ook zakelijk ervaart Leonie resultaat van haar inzicht en aanpak. “Wat ik merk is dat mijn aanpak werkt. Mensen komen in beweging, raken weer betrokken, krijgen weer inspiratie en vertrouwen wordt hersteld. Medewerkers gaan weer vanuit de ‘ik’ stand naar de ‘wij’ stand. En dat levert ook resultaat op voor de klanten en de organisatie. Daar kan ik enorm van genieten.”

Haar ambitie is voor Leonie streven naar de beste versie van jezelf. “Ik wil blijven ontwikkelen en zoek daarom steeds opnieuw uitdagingen. Ik neem daarbij verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven, geluk, werk. Als ik iets aanpak, heb ik een grote inzet, ben ik gedreven, koersvast en ga ik voor het resultaat. Mijn werk wil ik met plezier doen zodat ik er energie van krijg. En dan gaat het voor mij om werken mét mensen en vóór mensen.”

Het is helder: op Leonie’s adviezen kun je gerust bouwen. “Volg je hart en laat dit zien in jouw gedrag. Pak de rol die bij je past en blijf bij jezelf. Of zoals een dierbare vriendin van mij altijd zegt ‘Go for it girl!’ Als je een stap zet in het onbekende kunnen er twee dingen gebeuren: of je vindt stevige grond onder de voeten waarop je kunt staan, of je leert vliegen. En: een brug bouw je terwijl je erover loopt.”

Reageren is niet meer mogelijk

Copyright M8 Communicatie, alle rechten voorbehouden