‘If you want something you’ve never had before, you’ve got to do something you’ve never done before’

In de spotlight: Yvonne Moeskops

In de spotlight staat deze keer Yvonne Moeskops, verantwoordelijk voor de salarisadministratie en het personeelsbeleid van Moeskops Grafisch B.V. “Ik was al jaren aan het ‘meehelpen’ in het bedrijf van mijn man, totdat ik in 2001 officieel in dienst trad en de salarisadministratie overnam van de accountant. Het werken met en voor personeelsleden vind ik mooi. In ons familiebedrijf is ons personeel niet alleen onderdeel van de firma, maar ook van de familie. Ze kunnen dus altijd bij me aankloppen en ik probeer ze zo goed mogelijk te helpen.”

De carrière van Yvonne startte echter op een heel ander vlak. “Ik heb destijds mijn drogistendiploma behaald, dus de grafische wereld zat in eerste instantie niet in mijn planning. Die stap kwam later, toen het vanaf 35 personen de moeite loonde om de salarisadministratie in huis te verzorgen. Een uitdaging was het natuurlijk wel, want dit was nogal een carrièreswitch.”

 

DBVVJ-spotlight aug17 Yvonne Moeskops

 

Aan de vooravond van het 40-jarig bedrijfsjubileum heeft Yvonne zeker geen spijt van die switch. “We zitten net in een nieuw bedrijfspand om ons machinepark en ons team de ruimte te geven. Zo werken er inmiddels al een honderdtal mensen bij ons. Voor mij is het zaak up to date te blijven van de huidige wet- en regelgeving en de interne veranderprocessen. Daar wil ik steeds onze mensen zo goed mogelijk bij begeleiden en adviseren.”

Yvonne voelt zich helemaal thuis in haar functie. “Ik sta weliswaar tussen de directie en het personeel in, maar omdat dit beide als eigen voelt, kan ik de beste versie van mezelf laten zien. Ik kan snel schakelen en ook vrijwel direct de juiste keuzes maken en adviezen geven. De waardering die ik ontvang vind ik dan het mooiste compliment.”

De beste versie van jezelf is voor Yvonne dan ook een logisch streven. “Ik denk dat ieder persoon altijd bezig moet zijn met het beste uit zichzelf te halen. De beste versie van mij zal in ieder geval altijd mijn streven blijven. En vanuit mijn functie kan ik ook nog eens al onze mensen daarmee helpen.”

Het bedrijf werkt vanuit de kreet ‘Als het niet kan, dan kan het tòch’, waar Yvonne graag aan toevoegt: “Be a pineapple: stand tall, wear a crown en be sweet on the inside! Dit motto komt als eerste in mij op als algemene prikkel. Hoewel het mij een glimlach bezorgt, lijkt me deze beter om succesvoller te kunnen zijn: Het kan niet fout gaan, hoogstens anders dan verwacht. En dat is wel uit het leven gegrepen.”

1 Reactie

 • Marjo Leijten zegt:

  Beste Yvonne,
  Wat een mooi verhaal en een goed streven. Ik denk dat jij goed verwoord wat in jullie bedrijf de cultuur is.
  Geweldig die groei, waar natuurlijk hard voor gewerkt is, en prachtig dat grote nieuwe bedrijf op het KBP. Wij hebben het helemaal zien opbouwen en zo gauw als de gelegenheid zich voordoet (bij een open dag of zo) komen we een keer een kijkje nemen.
  Heel veel succes!
  hartelijke groeten,
  Marjo Leijten

Copyright M8 Communicatie, alle rechten voorbehouden