‘If you want something you’ve never had before, you’ve got to do something you’ve never done before’

In the spotlight: Caroline van Leuven

In de spotlight staat deze keer Caroline van Leuven, directeur van Indivisible. Daar houdt ze zich bezig met persoonlijkheidsprofilering en organisatieontwikkeling. Onlangs heeft ze haar nevenfunctie president van European Professional Women Network Amsterdam neergelegd en heeft ze Women in Society opgericht. Je kunt wel zeggen dat de arbeidsparticipatie van vrouwen haar uitdaging is. “Voor veel vrouwen neemt de complexiteit op persoonlijk vlak toe. Ik ontwikkel projecten om vrouwen meer kansrijk te maken hun carrièrepad vorm te geven zoals zij dat graag willen en de voor hen gewenste grondhouding te kunnen ontwikkelen.”

In Caroline’s leven zijn er twee significante gebeurtenissen geweest die hebben geleid tot geloof in haar eigen kunnen. De eerste confrontatie was een ernstig auto-ongeluk. “Een belangrijke les is geweest dat ik geleerd heb om voor mezelf te zorgen. Wanneer ik geen grenzen stel, dan stopt het leven mij. Stel ik ze wel, dan draait mijn leven door en vergaat de wereld niet als ik even een time out neem.”

Een tweede shift kwam toen ze haar eigen levensfilm maakte. Dit proces van zelfreflectie sterkt haar tot de dag van vandaag en maakt haar tot wie ze is. “Je moet van heel goede huize komen om dan nog weg te lopen voor jezelf.”

Caroline van Leuven

Voor Caroline was De beste versie van jezelf! dan ook een plezier om te lezen. Zelfinzicht vindt ze essentieel en rolmodellen heerlijk inspirerend. “Er worden zo veel verschillende vrouwen gepresenteerd die op een vlotte en bevlogen manier hun ervaringen dele

De opdrachten in het SuccesDagboek zorgen wat Caroline betreft voor een boost in je persoonlijke ontwikkeling. Door van tijd tot tijd dingen op te schrijven, ervaringen toe te vertrouwen aan het papier, ben je op een zinvolle manier bezig met zelfreflectie, is ze van mening. “Zeker voor ons vrouwen die allemaal met een volle agenda werken en zoveel rollen vervullen. Op een dag is het goed om even een kwartiertje te vinden en op te schrijven wat je bezig houdt en hoe je dingen doet of hebt gedaan. Goed om terug te lezen en prettig om je eigen ontwikkeling te volgen. Het vraagt enige discipline, maar het loont.”n. Dat geeft mij weer nieuwe invalshoeken mijn focus vast te houden en niet aan mezelf te twijfelen.”

En of je de opdrachten uit het boek nu maakt of niet, vrouwen die een nieuwe baan zoeken, die een draai aan hun leven willen geven en zaken anders willen doen, vinden inspiratie in De beste versie van jezelf!, aldus Caroline. Ze leende het boek dan ook graag uit aan haar schoondochter. “Ze zag het boek liggen, las een paar pagina’s en riep toen: “Dit is de baan die ik later wil hebben.” Ze heeft het boek meegenomen en leest het nu. Ik zie hoe ze haar richting aan het bepalen is. Heel leuk.”

In haar presentaties inspireert Caroline op haar beurt met twee quotes. “De enige manier om zelf de regie in handen te houden is ‘Zorg dat je een plan voor jezelf hebt om te voorkomen dat je onderdeel wordt van het plan van iemand anders.’ En mijn andere is ‘Succes is een goed georganiseerd proces.’ Steeds merk ik dat wanneer ik mijn stappen in mijn doelstellingen minutieus plan, het resultaat verbluffend is.” Zondermeer is ze van mening dat er niets aan het toeval is overgelaten bij zaken die vanzelfsprekend lijken te gaan. “Kijk maar naar de dingen waarvoor je bewondering kunt opbrengen. Ik geniet ervan met mensen ervaringen te delen. Daarom vind ik het zo leuk om met Women in Society vrouwen kansrijker te maken op hun carrièrepad.”

Reageren is niet meer mogelijk

Copyright M8 Communicatie, alle rechten voorbehouden