‘If you want something you’ve never had before, you’ve got to do something you’ve never done before’

Vanaf nu speel jij het spelletje mee!

Vanaf nu speel jij het spelletje mee!

Vraag je je af waar bepaalde afspraken ineens vandaan komen? Frustreert het je als je niet gevraagd bent voor dat project? Stoor je je aan het slijmen van die collega? Mogelijk is het politieke spel in jouw organisatie dan niet helemaal aan jou besteed. Heel jammer, want het spel kan juist heel waardevol voor je zijn. En of je wilt of niet, iedereen speelt mee. Hoe zorg je ervoor dat je er iets meehebt en de spelregels op de juiste manier kunt hanteren?

Iedere organisatie kent zijn eigen (ongeschreven) spelregels en met die regels kun je de beeldvorming, mening en samenwerking beïnvloeden. Stel je maar eens voor dat je op het juiste moment, op de juiste wijze, bij de juiste personen het gesprek aangaat. Zo kun je inventariseren hoe de ander erover denkt of zelf de opinie van een ander (her)vormen. Als het goed is boek je op die manier resultaten en help je doelstellingen van de organisatie te realiseren. Waar komt dan toch dat ongemakkelijke gevoel vandaan?

Helaas gaat het vaak mis, blijken persoonlijke belangen ineens groter en worden het eerder onhandige en soms zelfs vieze spelletjes waarbij zelfs macht wordt misbruikt. Je kent vast een collega die achter je rug om zijn werkrooster heeft aangepast, op een manipulatieve wijze zijn voorstel erdoorheen heeft gedrukt of met jouw adviezen aan de haal is gegaan. Dit draagt zeker niet bij aan het vertrouwen in het team, kan ten koste gaan van overleg en samenwerking en kan zelfs tot afnemende resultaten of fouten leiden.

Als je je zou onttrekken aan dit spel, omdat je geen slachtoffer wilt zijn, je machteloos voelt of zelf geen rat wilt zijn, dan plaatst je je buiten het speelveld terwijl het spel doorgaat. Er niets mee hebben of er niet van willen weten is geen optie. De weg weten wel, want dat helpt je verder. Gelukkig heb je van kinds af aan het politiek spel leren spelen en heb je waarschijnlijk ook met vallen en opstaan vriendjes gemaakt, met docenten onderhandelt over je cijfer en met de familie gesteggeld over het kerstdiner. Ook jij speelt het politieke spel!

Eigenlijk draait het allemaal om een goed inzicht krijgen in de belangen en waarden van de ander. Wanneer je weet waar iemand belang aan hecht en wat dat voor hem of haar betekent, dan kun je daarop inspelen. De volgende stap is ervoor te zorgen dat er ook iets jouw kant op komt; dat jouw belang door de ander wordt gediend. Dan ontstaat er als het ware een ruilhandel met als resultaat een waardevolle samenwerking.

Logisch toch om je verder te bekwamen in het spel in je organisatie. Het levert je veel op, want het brengt je verder in je werk en je loopbaan. Zorg dus dat je zicht hebt op de spelregels en dat je meespeelt en meestuurt. Het is niet gemakkelijk en vraagt om brede communicatieve en verbindende vaardigheden. Wanneer je je daar verder in ontwikkelt en positieve motieven hanteert, dan kun je het proces voor je laten werken.

Ik geef je graag vijf tips om niet jezelf op het spel te zetten, maar het spel goed te spelen:

1      Accepteer het spel. Als je weet dat een onoverkomelijk onderdeel uitmaakt van je werk, speel het dan mee om ertoe te blijven doen.

2      Vorm visie. Ga proactief op zoek naar ontwikkelingen in je werk, organisatie en de branche. Verdiep je in de kansen en bedreigingen en bepaal je standpunt.

3      Krijg inzicht in het krachtenveld. Wie zijn de beïnvloeders, hoe kun je ze bereiken en hoe krijg je ze mee? Zo zorg je voor krachtenbundeling.

4      Waak over je reputatie. Ga uit van de waardevolle bijdrage die je levert, focus op het organisatiebelang, boek resultaten en koester je ethische handelen.

5      Ga in gesprek. Daag jezelf uit om slim te netwerken. Maak verbinden een deel van je dagelijkse werk en zie onderhandelen als een plezierige uitdaging.

Als je weet hoe de regels werken en je bewust in het speelveld gaat staan, dan kun jij het spel ook goed (leren) spelen en er hopelijk plezier aan beleven.

En nu jij, hoe speel jij het politieke spel? Heb je goed zicht op wie er echt aan de touwtjes trekt en hoe je dit beïnvloedt? Of ben je allergisch voor het spelletje, de wandelgangen, het informele handelen? Waar loop je precies tegenaan en wat heb je nodig om het spel in de vingers te krijgen? Ik kijk ernaar uit te lezen wat kantoorpolitiek voor jou betekent. Plaats het gewoon in het commentaarveld hieronder.

Hoe mooi is het als je met dit artikel anderen inspireert. Ik nodig je uit het te delen via deze knoppen:

Reageren is niet meer mogelijk

Copyright M8 Communicatie, alle rechten voorbehouden