‘If you want something you’ve never had before, you’ve got to do something you’ve never done before’

Verbinden is loslaten

DBVVJ blogsept17 Verbinden is loslaten

Wat zouden we moeten zonder elkaar? In je werk en privéleven hebben we ondanks veel geautomatiseerde processen elkaar toch hard nodig. In veel functies lijkt samenwerken in een project, met een andere afdeling of met externe relaties een steeds groter deel van de werktijd in te nemen. Waarschijnlijk heb je ook ervaren dat dat niet altijd (meteen) op de meest effectieve manier gaat en er discussie, onbegrip of verwarring is. Wist je dat verbinden beter gaat als je kunt loslaten?

Tegenwoordig kunnen we haast continu met elkaar verbonden zijn. Via alle digitale wegen overbruggen we zelfs tijd en afstand. Heerlijk en super praktisch om elkaar toch te zien en horen als we door een oceaan van elkaar gescheiden zijn. Het geeft absoluut meer kansen tot verbinden, maar het maakt het ook lastiger je aandacht op de juiste manier te geven. Hoe zorg je voor de goede focus?

De snelle tijd waarin we leven en werken daagt je uit om in een meer onvoorspelbare, onzekere, complexe en dubbelzinnige wereld (de zogenaamde VUCA-wereld) te bewegen. Heb je het ene administratieve proces net onder de knie, dan vraagt de samenvoeging van de afdelingen je aandacht. Al die veranderingen in hoog tempo maken het nodig dat je je vermogen ontwikkelt om de ontstane chaos te duiden en te verhelderen, om waar te nemen, om te beslissen en om oplossingen te creëren. Maar hoe krijg je dat keer op keer voor elkaar?

Allereerst door los te laten wat er nu is. Alleen al het besef dat je in iedere functie met snelle veranderingen te maken hebt en dat wat nu relevant is, je morgen misschien wel anders moet zien, vereist een toekomstgerichte blik. Het is niet voor niets dat ons onderwijs ter discussie staat, want leiden we onze kinderen wel op met de kennis en vaardigheden die ze straks nodig hebben? Maar straks ben jij ook nog aan zet. Het blijven ontwikkelen van je kwaliteiten en het koppelen aan die van anderen is voor jou net zo goed essentieel.

Loslaten van het denken vanuit het individu is een tweede ontwikkeling. Verbinden zorgt voor grote waarde, want samen sta je sterker. In de ultieme werksituatie deel je ervaringen, leer je van elkaar en prikkel je elkaar tot een betere aanpak. Je haalt het beste in elkaar boven en creëert zo een collectieve intelligentie, kracht en visie. Daarvoor is het noodzakelijk om open te staan voor andere ideeën, vormen en kennis, zonder dat je de eigen verantwoordelijkheid parkeert. Als je echt wilt verbinden, moet je daarvoor de ruimte bieden.

Wil je tot nog effectievere verbindingen komen? Maak dan gebruik van deze drie loslaat-tips:

  1. Laat vooroordelen los, want dan sta je jezelf toe om vrij te denken en het idee of standpunt van een ander een reële kans te geven.
  2. Laat verwachtingen los, want dan maak je het mogelijk om je te laten verrassen en het onderliggende werkelijke verlangen te zien.
  3. Laat het idee iets te missen los, want daarmee kun je je richten op je fundamentele behoeften en kun je oprecht selectief zijn in je verbindingen.

Door deze tips toe te passen maak je het mogelijk om je echt in de ander te verplaatsen, te luisteren en waar te nemen. Jouw boodschap kun je vervolgens beter brengen, zodat jullie gesprek tot meer resultaat in de samenwerking en de relatie leidt. Loslaten is het nieuwe verbinden.

En nu jij, hoe zorg jij voor effectieve verbindingen? Wanneer ga je voor digitaal? En in welke situaties kies je vooral voor persoonlijk contact? Waar loop je dan tegenaan en wat heb je nodig om tot (nog) effectievere verbindingen te komen? Ik kijk ernaar uit te lezen wat verbinden voor jou betekent. Plaats het gewoon in het commentaarveld hieronder.

Hoe mooi is het als je met dit artikel anderen inspireert. Ik nodig je uit het te delen via deze knoppen:

Reageren is niet meer mogelijk

Copyright M8 Communicatie, alle rechten voorbehouden